Garantia Produselor

Garantiile produselor pot fi diferite de la situatie la alta, in pagina fiecarui produs este specificat perioada de garantie, aceasta poate fi de la 6 luni pana la 36 luni.

Prin garantia comerciala ai la dispozitie servicii de reparatie gratuita din partea vanzatorului sau producatorului in baza certificatului de garantie emis.

GARANTIA DE CONFORMITATE

Garanţia de conformitate este garantia oferita de vanzator, conform legislatiei in vigoare. Este o perioada de timp intre 6 luni si 2 ani prin care vanzatorul iti garanteaza ca produsul vandut este conform cu specificatiile pe care s-a angajat ca le vinde. Aceasta garantie este independenta de garantia tehnica/comerciala. Poate fi mai mica, mai mare sau egala si nu face obiectul defectiunilor tehnice.

Perioada de timp stabilita pentru remedierea reparatiei este de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

In conformitate cu OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare/instalare. Produsele aflate la vanzare trebuie sa fie insotite de manuale de instructiuni in limba romana, declaratii de conformitate, fise tehnice, etichete energetice.

Pentru a beneficia de garantie este necesar sa ai documentul de achizitie al produsului si certificatul de garantie.

In cazul lipsei conformitatii consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14. 

In momentul expedierii produsului catre reparatie, te rugam sa asiguri impachetarea acestuia in cutia originala care sa permita transportul in siguranta.

Pastreaza certificatul de garantie intact! Orice modificare a acestuia va duce la anulare documentului si pierderea garantiei.

Pentru a beneficia de garantie este necesar sa ai urmatoarele documente in original:

  • documentul de achizitie al produsului,
  • certificatul de garantie,

Produsele care beneficiaza de garantie vor fi reparate/inlocuite in termen de maxim 15 zile lucratoare de la data predarii produsului reprezentantului unitatii de service.